Dodikovom obezbjeđenju zabranjeno unositi oružje u zgradu Predsjedništva BiH


Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH dostavila je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku akt kojim ga obavještava da pripadnici nijedne policijske agencije, osim pripadnika Direkcije, ne mogu unositi oružje u zgradu Predsjedništva BiH.

 

Dodikovom obezbjeđenju zabranjeno unositi oružje
FOTO: ATV
Dodikovom obezbjeđenju zabranjeno unositi oružje
FOTO: ATV

Dokument koji je dostavljen elektronoskom poštom na adresu Dodikovog šefa kabineta potpisuje Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Predsjedavajući predsjedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je za ATV ove navode, te istakao da neće odustati od toga da ga čuvaju pripadnici Policije Republike Srpske jer, kako kaže, neće da bude glineni golub.

Dodikovom obezbjeđenju zabranjeno unositi oružje
FOTO: NEZAVISNE NOVINE

Danas se oglasio i Uroš Pena, bivši zamjenik direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji ističe da mora postojati saradnja svih bezbjednosnih agencija u BiH u pogledu obezbjeđenja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, ali da što se fizičkog obezbjeđenja tiče ne postoji zakonska prepreka da to rade pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

 

IZVOR: ATV / Srna

FOTO: ATV

Dodik: putovacu sa pasosem Srbije
Upoznajte Srbiju - spoj tradicije i modernog