Dodik: putovacu sa pasosem Srbije


Predsjedavajuci predsjednistva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da ce i kao clan predsjednistva putovati sa pasosem Srbije. 

BiH je moje radno mjesto

Dodikovo politicko opredjeljene i podrska pripada Republici Srpskoj i politikama koju sprovodi. On je zbog toga porucio da ce i ubuduce putovati sa pasosem Srbije, jer je Srbin i vise voli Srbiju. BiH je nazvao samo svojim radnim mjestom.

– Nisam spreman da se “podbacim” pod stereotipe koje su stranci napravili. Nama BiH nije sveta i postujemo je silom međunarodnog sporazuma  – rekao je Dodik.

On je podsjetio da su stranci 85 nadleznosti Republike Srpske oteli i prenijeli na nivo BiH. Oni pokušavaju da Srpskoj predstave nejasne ciljeve . Dodik poziva  srpske kadrove u institucijama i organima BiH da podnesu ostavke. Te smatra da se to odnosi i na SIPA-u.

– Oni moraju da znaju da nemaju moje povjerenje. Pozivam ih sve da podnesu ostavke. Neki od njih, mozda, mogu da ostanu, to cemo da vidimo. Oni koji to ne urade, nacemo načina da ih sklonimo s duznosti – istakao je Dodik.

Kritikovao je rad Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, jer je, kako tvrdi, radila protiv RS. On najavljuje  prijedlog zakona po kojem ce se promijeniti mnoge stvari vezano za tu sluzbu. Te naglasava da zeli da vrati realnost u BiH.Dodik tvrdi da smo mi u BiH silom međunarodnog sporazuma.

– Taj sporazum je urusila medjunarodna zajednica, te nema mnogo elemenata koji bi trebalo da nas zadrže u BiH. Ne sporim BiH kako to pise u Ustavu, vec svaku drugu, antidejtonsku BiH – naglasava Dodik.

Saglasan je da RS ima pravo da štiti svoj ustavni poredak i to će raditi novoformirani Savjet za zaštitu ustavnog poretka RS. On dodaje da  ce se protiv svakoga ko bude urusavao ustavni poredak  provoditi niz mjera.

Dodik
FOTO: SRNA

Izvor: atv

Naslovna fotografija: SRNA

Kojo i Biković u novom filmu Borisa Malagurskog
Dodikovom obezbjeđenju zabranjeno unositi oružje u zgradu Predsjedništva BiH