Loading...
Uncategorized

“Coca cola” kupuje banjalučki MB Impex

Компанија „Coca-Cola“ планира да купи бањалучко предузеће „MB Impex“, које се бави производњом воћних ракија и ликера те жестоких алкохолних пића.

План о куповини и преузимању је објелодањен на интернет страници Конкуренцијског савјета БиХ, којем је пријављена концентрација, што је обавезно по Закону о конкуренцији.

Пријава концентрације је иначе стигла средином јула ове године, а према њој предузеће из Бањалуке би постало дио „Coca-Cola HBC“ из Србије.

У питању је партнерска пунионица компаније „Coca-Cola“ која има лиценцу за пуњење, дистрибуцију и продају појединих производа овог великог бренда.

Са друге стране, из „MB Impexа“ јуче нисмо успјели добити више информација о овом удруживању јер су, како нам је речено у телефонском позиву, сви руководиоци на пословном путу.

Kompanija MB Impex je osnovana 1996. godine u gradu Banjaluci, koji je lociran na području sjeverne Bosne i Hercegovine. Osnovna misija kompanije je proizvodnja kvalitetnih alkoholnih pića u manjim serijama. Ukupan prihod kompanije u 2016. godini iznosio je 6,6 miliona KM.

Izvor : Glas Srpske, Acta, Frontal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Izdvajamo
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial